Online Yazılı Sohbeti Stratejilerine Hazır ol:

İyi bir hazırlık ve yeni insanlarla huzurlu bir yapı, sohbet odalarımızın yüksek başarısı için çok önemlidir. Bazı irc ve web Admin yöneticileri önceden yazılmış soruları veya kelime işlemcilerinden kesip sohbet blog’larına yapıştırdıkları kısa yorumları kullanırlar.

Katılımcı Sayısını Sınırlandırın:

  • Aynı paylaşım ve konu üzerine birkaç oturum planlayın ve blog okuyucularının kayıt olmalarını  sağlayın.
  • Ufak  grup sohbetleri edinmek, büyük bir grupla sohbet etmekten daha iyi yönetilebilir. Küçük grupları 10-15 kişi sayısına sınırlandırmaya çalışın.
  • Her grubun oturumundan sonra, Bir Web sayfasına veya sınıfınızın eşzamansız tartışma forumuna gönderin, böylece herkes tüm konuşmaları görebilir.
  • Aynı konudaki sohbet oturumlarının birden fazla versiyonunu okumak, bazı insanlar için değerli bir çalışma aracıdır.
Belirli Başlangıç ​​ve Bitiş Zamanlarına Sahip Olun:

Sohbet oturumlarınızın önceliği olan Radyo Dinleme kitlesini önceden yapın, böylece insanlarin radyo dinleme yayınına katılabilme ve eşlik edebilme imkanlarını ayarlamak için zamanları olur. Bu aynı zamanda onlara sohbet ortamında acik bir tartışmaya hazırlanmaları ve onlara sormak istedikleri 2 veya 3 soruyu düşünmeleri için zaman verecektir. Her seansı 1 Saat ile sınırlayın ve süre dolduğunda bitirin. Sohbet, yüksek yoğunluklu bir aktivitedir ve uzun süre odaklanmak zordur. Görüşme Konusunu Sınırlandırın: Sohbet oturumunu belirli bir konuyla sınırlamayin ve buna bağlı kalın. Sanal Alemde yalnızca bir konuyu tartışmaya değil’de günlük yaşam tarzı,ruh hali vs gibi konular ile gelmelidir. Bu, tartışmaya bir yapı kazandırır ve yazılı sohbet oturumunun odaklanmaya devam etmesine yardımcı olur. Sonradan Gelenlere hoşgeldin faslı: Başladıktan sonra bir veya iki kişi sohbet oturumuna katılırsa, mevcut konuşma dizisini özetleyerek onları konuştuğunuz bir konuya yönlendirmek için bir dakikanızı ayırın. Bu herkese bir mola verecek ve başıboş kalanların yetişmesine izin verecektir.

Sohbet Görgü Kurallarını Öğretin:

Yazılı Sohbet odaları için Sanal Aleme uyulması gereken bir protokol veya kural listesi yayınlayın. Bu, tartışmada düzeni korumaya ve açık iletişimi kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Sohbet başlatmanın anahtarı, endişeli veya çaresiz görünmeden diğer kişiyle ilgilenmektir. Dikkat çekmek için. Kendinizi itici değil de mütevazi ve tek bir kelimenin ötesinde olduğunuzu gösteren ifadeler veya kelimeler ile yanıtlara izin veren sorulara ulaşarak gerçek bir ilgi duyduğunuzu gösterin.

Tags:

1 Comment

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir