Bir annemisiniz yoksa anne olacakmısınız öyleyse heyecanlı ve değerli bir göreve sahipsiniz demektir annenin dünyanın en büyük hayal gücünü hünerini teknik ustalığını ve dayanıklılığını gerektirir ama zaman zaman yorgun kaygılı ve telaşlı olacaksınız annelik üzerine elde edilecek bilgiler size bu konuda yararlı ve yardımcı olacaktır.

GEBE KALMA NASIL MEYDANA GELİR?

Sperm yumurtayla hemen hemen adet gününden 14 gün önce buluşur birleşirler ve hücre rahme yerleşir rahim 7 ½ cm uzunluğundadır ağırlığı 84 gramdıR.

5inci – 8inci hafta

Adet görme kesilir sabahları kusmalar gögüslerde hassasiyet sık sık idrar yapma gebelik testi olumlu sonuç verir.

şimdi 2,54 cm uzunluğundadır. kıvrıktır kol ve bacak yerlerinde çıkıntılar vardır kalp çarpmaktadır yüz gözlerin kulakların burnun yerleri belirlidir.

12 inci 16 ıncı hafta

rahmin pelvisin kemikli kenarlarından yukarı doğru kabardığı hissedilir meme uçlarından sulu sıvı gelir meme uçlarının çevresi esmerleşmiş guddeler kabarmıştır sabah kusmaları kesilir

uzunluğu 5 cmden 13 cm yi bulmuştur baş büyükçedir ama tam şeklini bulmuştur kirpikler başta incecik tüyler vardır adaleler hareketlidir plasenta ve su keseleri tam olarak teşekkül etmiştir.

20 inci hafta

karın hayli kabarmıştır bebeğin hareketlerinde fazlalaşma hissedilir başlangıçta hafif bir titreme şeklindedir.

Boyu 16 cmdir kilosu yaklaşık 230 gramdır el ve ayak tırnakları gelişir.

24üncü – 28inci Hafta

rahim göğüs sınırıyla göbek arasındaki mesafenin 3 de birini kaplamıştır karın üzerinde çizgiler görülebilir rahim zaman zaman acı vermeden kasılır

doktor kalp atışlarını işitir dakikada bu yaklaşık 140 seferdir .bebeğin organlarını ve hareketlerini hisseder boyu 25 cm ağırlığı ise 200 gramdır.28 inci haftada ise yüz kırmızı ve kırışıktır.

32 inci hafta

Göğüs hemen hemen gögüs kemikleri hizasındadır.Bel 100 cm olmuştur sık sık idrar yapılırbebeğin başı 36 ıncı haftadan sonra pelsive inince rahatlanır.

Boyu 40 cm ağırlığı 2 kilo 100gramdır.başın aşağıda olması doğum için en uygun durumdur.Başta siyah saçlar vardır fazla hareketli değildir çünkü rahimi komple kaplamış durumdadır boyu ise 40-50 cm arasındadır kilosu yaklaşık olarak 3 kg civarındadır.

40 ıncı hafta

rahim 30 cm boyundadır ağırlığı 900 gramdır göğüs kemiğine yakınlığı yaklaşık 5 cmdir hafifce kilo kaybedilir.doğum sancıları başlar

Yuvarlaktır kedi yavrusu gibi yumulmuştur gününü beklemektedir.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir