Bazı çocuklar okumakta zorluk çeker bu durum çocuğun yaşına bağlı değildir.Nedenlerinin arasında sağlık problemleride yer almaktadır.mesela ne gibi problemler diyorsunuz işitme,özelliklede görme bunların başında geliyor.bazende çocuklar okullarda iyi öğretilmediği zamanda çocuk okuma öğrenemez veya okumakta zorluk çeker .çocukların küçüklüklerinden beri başka evlere taşımasıda buna olumsuz etki eden faktörler arasındadır. değişik okullara uyum sağlayamaya çalışan çocuklar da bunların görülmeside normaldir ayrıca bazı çocuklar okumaktan hoşlanmayabilirbaşka şeylerle uğraşmak onları daha mutlu eder.
Okuma öğrenmekte zorluk çeken çocuklara yardımcı olmak için özel açılmış rehabilitasyon merkezlerinden yardım alınabilir.burada görevli öğretmenle çocuğun neden yaşıtları gibi öğrenemediğini çeşitli testler yaparak anlamaya çalışırlar.sorunun ne olduğunu bir kez saptanınca çocuğun özel eğitimle okuması öğrenmesi kolaylaştırılır bazen bunları çoklu oyunlar eğitici kartlar sayesindede yaparlar bazende eğitime alınan
çocuklar tek olarakta ders görebilir çocuğun durumuna bağlıdır.basit bir bedensel bozukluktan kaynaklandığı sanılan disleksi okumayı öğrenme güçlüğü olarak tanımlanabilir.. Normal yaşta okula başlamış,zeka geriliği yada davranış bozukluğu olmayan bazı çocuklar akıcı bir biçimde okumayı başaramaz yada söylenişi ne yazılışı yakın karfleri birbirine karıştırır. Annelerin , babaların , öğretmenlerinilk amacı çocuğu sadece okul sıralarında değil , ömrü boyunca okumaktan zevk alacak bir kişi olarak yetiştirmek olmalıdır.

Yalnız okumanın olmayacağı,okumanın yaşamınazgeçilmez,verimli bir uğraşı olduğu bilinci çocuklara aşılanmalıdır böylesi bir özendirmeyle çocuklara koskoca bir kitap ve bilgi dünyasının kapıları açılmış olur..

Tags:

2 Comments

  1. guzel bir bilgilendirme.ne kadar erken yasta bunun farkina varilir ve cocuklar ihtiyaci olan alana yonlendirilirse o ilerleyen yaslarinda o kadar faydali.bilhassa disleksi erken tespiti cogu cocuklarda kendini duzeltebiliyor. ve bol bol sesli okuma ile atlatilabiliyor bu durum. veya disleksi olan bir cocugun hangi alana egilimi daha fazla bunu tespit edildiginde cocugu o alanda uzmanlastirmak gibi calismalarla cocuk normal hayata daha iyi adapte olabiliyor.
    emegine saglik gardasim. boylesi guzel bilgileri paylasmak gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir