Özellikle soğuk aylarda etkisini arttıran virüs ve bakterilerin neden olduğu hastalık belirtilerinden bir tanesi de öksürüktür. Hemen her insanın karşılaştığı öksürüğün, birçok çeşidi de mevcuttur. Bunlardan bir tanesi olan balgamlı öksürük, sıklıkla araştırılan bir konu haline gelmiştir. Peki, Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir? Nasıl geçer? Balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkiler, çaylar ve yiyecekler nelerdir? İşte, detaylar. Öksürük, ciğerlerden gelen havanın etkisi ile boğaz içerisinde takılı halde kalmış olan yabancı maddelerin vücut dışarısına atılmasına yardımcı olan bir savunma sistemidir. Genellikle üst solunum yolu rahatsızlıklarında karşı meydana gelmektedir. Hastalık sebebi ile oluşan öksürüğün kendisi bir hastalık değildir.

Balgamlı öksürük nedir?

Hastalığın çeşidine göre öksürükte de değişiklikler gözlemlenmektedir. Alerjik bir reaksiyon sonucunda, zatürre, faranjit, bronşit, reflü, astım, grip, sinüzit gibi hastalıkların da savunma şekli farklıdır.

Balgamlı öksürük, kış ve sonbahar aylarında kendisini gösterir ve kişiyi ciddi derecede rahatsız eder. Yetişkinlerde çokça görülen bu durum, çocuklarda da meydana gelmektedir. Yapı olarak sümüksü bir kıvama sahiptir. Solunum yollarında meydana gelen rahatsızlıklar neticesinde oluşmaktadır. İlaç kullanmak istemeyenler için balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkisel takviyelerde vardır.

BALGAMLI ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR ?

– Balgamlı öksürük sahibi kişi öncelikli olarak dinlenmelidir.

– Bitki çayı takviyeleri oldukça fayda sağlayacaktır.

– Tütün ve tütün ürünleri tüketen kişiler tüketimi bırakmalıdır.

– Tozlu ve rutubetli ortamlarda kalmamalıdır.

– Sıcak duş almak üst solunum yollarındaki kasların gevşemesini sağlayacaktır. Aynı zamanda balgamın da seyrelmesini sağlayacaktır.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir