Kekik: akciğer temizleyici elementler olarak hareket eden karvakrol ve terpenler gibi bileşikler açısından zengindir. Bitki, akciğerlerdeki inflamasyonu ve tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olur ve burun geçişini, hava akışını ve solunum yolunuzun sağlığını iyileştirir.

Meyankökü: Akciğerlerinizi temizleyebilen bir başka etkili bitki meyanköküdür. Antienflamatuvar ve antioksidan özellikleri, bronşiyal tüplerin inflamasyonunu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, antibakteriyel ve antiviral özellikleri, hafif akciğer enfeksiyonlarını önlemeye ve tedavi etmeye ve ayrıca boğaz ağrısı, kuru öksürük veya alerjen maruziyetine bağlı akciğer tahrişini azaltmaya yardımcı olur.

Zencefil: Akciğerleri detoks etmek için zencefil kullanabilirsiniz. Akciğerleri tahriş etmeden önce hava yollarından gelen kirleticileri ortadan kaldırarak akciğerlerin daha etkili çalışmasına yardımcı olan çeşitli kimyasal bileşikler içerir. Aynı zamanda kan dolaşımını artırır.

Nane: ciğerlerinizi doğal olarak temizlemek için iyi bir seçenektir. Nane ve nane yağı, solunum yolundaki düz kasları gevşetmeye yardımcı olan mentol içerir. Bu, zahmetsiz nefes almayı destekler ve herhangi bir üst solunum yolu tıkanıklığının belirtilerini azaltmaya yardımcı olur.

Okaliptüs: esansiyel yağı, güçlü dekonjestan, antiseptik ve balgam söktürücü özellikleri nedeniyle akciğerler için oldukça faydalıdır. Bu yağ, öksürüğü hafifletebilir, tıkanıklıklarla mücadele edebilir ve tahriş olmuş sinüs geçişlerini hafifletebilir.

Tags:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir