Hürrem Sultan olmak için 7 kilo verdi
06:42 | 11 Ocak 2011

“Muhteþem Yüzyýl” dizisinin Hürrem Sultan’ý Meryem Sahra Uzerli’nin rol için 7 kilo verdiði ortaya çýktý

Almanya’dan geldiðinde kýyafetleri korseyle giymek zorunda kalan Uzerli yapým þirketi tarafýndan acilen kampa alýndý Ekim ayýnda Ýstanbul’a gelen Userli diyet ve pilates yaparak 7 kilo birden zayýfladý Userli Türkçeyi daha düzgün konuþmak için de gece gündüz çalýþýyor

Bakandan eleþtirileri yumuþatan sözler
Kültür ve Turizm Bakaný Ertuðrul Günay “Muhteþem Yüzyýl” dizisi için de “Hiçbir saltanat da sütten çýkmýþ ak kaþýk deðildir” diye konuþtu

Günay dün Cer Modern’de gazetecilerin gündeme iliþkin sorularýný yanýtladý Günay Kanuni Sultan Süleyman’ýn hayatýnýn anlatýldýðý “Muhteþem Yüzyýl” dizisi konusunda deðerlendirme yapmak için de sabretmek gerektiðini ifade etti Günay tartýþmalara neden olan dizi için “Tarihi de kendi zamaný ve gerçekliði içinde deðerlendirmeye çalýþalým Hiçbir saltanat da sütten çýkmýþ ak kaþýk deðildir” dedi Tarihi filmlerin ülkelere ilgiyi artýracaðýný vurgulayan Günay Hürrem Sultan ve Kanuni Sultan Süleyman arasýnda geçen trajediyi Shakespeare Trajedileri’nden “çok daha insani ve derin” gördüðünü ifade etti “Baþbakan Yardýmcýsý Bülent Arýnç’ýn Meclis’teki konuþmasý biraz sabretmeden yapýlan bir konuþma mý?” sorusunu ise Günay “Ben kendi görüþlerimi söylüyorum” diye yanýtladý

“Hür Adam filmini nasýl deðerlendiriyorsunuz” sorusuna da Günay “Görmedim filmi Bu ülkede eðer demokrasi olacaksa düþünce ve söz özgürlüðü üzerinden bir çoðulculuk yaþanacaksa Bediüzzaman hakkýnda da Kanuni Sultan Süleyman Mustafa Kemal Atatürk hakkýnda filmler kitaplar yayýnlar yapýlmasýna alýþmamýz gerekiyor” yanýtýný verdi