Kalktý ayaðaYürüdü
Uzun uzun uzaklara yürüdü
Ayrýlýyordu
Þehrin suçlar bakýþlarýndan sýyrýlýyordu… Gözlerini kapatýp sustuðu gözlerde uyanmayý diliyordu… Gözlerinde þiir vardý; topladýðý karanlýk yanlarýyla hüzünlerce konuþtu… Hüzünlerce koþtu yeni hüzünlere… Altý çizili satýrlara yürüyordu ardýna bile bakmýyordu… Yerlerden topluyordu siyah yanlarýný
Ayrýlýðý ayaklarýna batýyordu…(Terk edilmiþti… Giden þehri yüzüstü býrakýp gitmiþti
Bilmediði bir kentin kaldýrým taþlarýnda soðutuyordu ateþini…)“Okuduðun satýr aralarýnda bul beni
Baktýðýn denizlerde ben varým; bak! boðuyorum bir düþünü daha… Sen iste yüreðim feda olsun
Sen öyle bir yürek acýsý sen öyle bir alýn yazýsý… Farkettin mi? kýrsal kesimlerde açmýyor vaadettiðin güller
Yanýlýyorsun cami avlusunda el açmýyor yetimler…”Ýki kent… Ýki þiir
Ýki gözyaþý
Ýki ölüm… Biri mutlu biri acý; iki son… Öyküsüne öykündüðüm ömrünün içine gizlediðin ömrüm
![]()
“Sen ölsen ben böyle yapmazdým”
Susan bir sessizlikten daha fazla deðildi hissettiklerimElimde akþamdan kalmayan ve komþudan istesem de alamayacaðým “bir fincan düþ ”…Ayrýlýðý ölüm geçiyordu vakit; gittin
Oysa “sen ölsen ben böyle yapmazdým”
Gözlerimden kaçan uykusuzluðu ararken açmýþtým gözlerimi uykunaSen beni uyu bu gece
Ve hayra yor gördüðün zorunlu rüyalarý
Verileri alýnmýþ hafýzasý terk edilmiþ bir bedenden diliyordu af
Duymuyordu… Duymak istedikçe vazgeçiyordu
Ondan bahsettikçe kendinden oluyordu
Hücreleri bölünmüþ bir düþten söz ediyordu
Yarasýnýn kalmamýþtý vuslata yararý
Düþ… deðildi
Nasip… deðildi
Mucize olmaktan vazgeçiyordu
Tarif
edilebiliyordu o halde artýk bu düþ deðildiDüþ’ü-yordu
…
Sonra farkettim ki… Zaman…Acýmasýz bir acýyla yoðrulduðum zamanlardý acýma acýrken mutsuzluðu el yordamýyla iþlediðimBir þarký sözlerinýn nakaratýnda kaldýðým zamanlardý bunlar; aklým kalbime yar’dý
Kimsesiz kaldýðým zamanlardýBen vardým
Sen yoktun
Hüzünle yoðurdum gülüþlerimle hiç bu kadar kendimin kalmamýþtým
Ve ben hiç bu kadar senin olmamýþtým
Çünkü ben
Hiç bu kadar yalnýzlýðýn acemisi olmamýþtým…Yalnýzlýðý dilime doladýðým zamanlardan seslenirdim sana; vücut sýcaklýðýma göz yaþý saðanaðýma uygun zamanlar deðillermiþ
Anladým
Köprüden önce son çýkýþ burasý dahasý var mý (?) Son burasýKaranlýðýn bile karanlýðýndan gizlendiði yer burasý
Burasý uçurum
Burasý son
Burasý dip
![]()
Biraz eðil sende bak
SONRASI…
Ýki kent… Ýki þiirÝki gözyaþý
Ýki ölüm… Biri mutlu biri acý; iki son… Ve inledi bir yürek; “Sen ölsen ben böyle yapmazdým
”

Status

Alýntý ile Cevapla

Konuyu Favori Sayfanýza Ekleyin