Gözlerin kayIyor gözlerimden sözlerin birer bIçak gibi ; karnIma saplanIyorlar teker teker
sen anlatmaya devam ederken ben asLInda seni dinlemiyorum kokularIn anlatIyor bana gidecegini simdiden gitmeye basladILar bile

ellerini bir yukarI bir asagI hareket ettirirken bile gözlerin yükselmiyor yerdensürekli aynI kelimeleri seçiyorum cümlelerinden }olmadI} }olmaz} bir döngü halinde 2
cümlede bir kendilerini tekrar ettiriyorlar sen benim gözlerime hala bakamazken

bütün oda dagILmIs kitaplar yerlerde yastIgIm kucagImda bIraktIklarIn ise yatagIn üzerinde duruyorlar ; dokunulmamIs
kIrIk kapImIn hemen berisinde durup bana bakIyorsun agzIna gelen her lafI söylerken

ben seni dinlemiyorum ki ; sadece ileriye geriye sallanIyorum kokularIn gidisinin yasInI tutuyorum

uzun bir sessizlikten sonra }bir seyler söyle} lafInla bozuluyor sessizlik

ne diyebilirdim ki sana ; ellerim titrerken ben yastIgIma sarILmIs ileri geri sallanIrkendiyecek gücüm mü vardı ki?

hatta sana bir }gitme} diyebilecek gücüm bile yoktu yastIgI sIkIyordum ben bütün gücümle ve senden kalanlar yatagIn üzerinde duruyordu

sen beni }hiçbir seysizlik} ile suçlarken ben seni dinlemiyordum ki

sen benim }imkansIzLIk}larımdan bahsederken ben seni hiç mi hiç dinlemiyordum

sen bana küfür ederken
ben senin gözlerine son bir kez daha bakmaya çaLIsIyordum

ki sanIrIm basarIsIz oldum
çünkü ; sadece gözlerim anlatabilirdi sana ne oldugunu ne hissettigimi neden yaptIgImı o gün ne olduğunu kapImI neden kIrdIgImI neden sürekli tIrnaklarImI yedigimi neden iç
çektigimi neden oldugum yerde saydIgImI

ama sen benim gözlerime hiç bakmadın ki
hiçbir kelime anlatamazdI sana seni ne kadar çok geri istedigimi eskisi gibi
ama sana dur da diyemedim gücüm yoktu
yitiktim kötü bir sekilde düsmüstüm
ve bu sefer kaldIran bir }sen} yoktun

sen orada senden geri kalanlarI çabucak toplarken ben yastIgImI IsIrIyordum ileri geri sallanIyordum içimden }gitme} diye bagIrIyordum gözyaslarIma engel olmaya çaLIsarak

}hala bir sey söylemeyecek misin?} derken parçalandI içim kendimi bir türlü inandIramadIgIm }senin gidecegin} gerçegini artIk beynim de algILamaya baslamIstI

ne diyebilirdim ki
gitme demeye cesaretim ve gücüm yokken ;
}hosça kal} çIktI agzImdan

sen benim KIrIk kapImI vurup çIkarken ben yastIgIma sarILIyordum yere yatIp kIrILmIs camlarIn üzerine ilk ve son yas töreni için

sana }gitme} diyecektim

ama sen benim gözlerime hiç bakmadIn ki