Yüz yüze konuþurken asýl konuþacaklarýmýzý arkaya saklýyorsak ve her ikimiz de asýl konuþacaklarýmýzý arkaya sakladýðýmýzdan eminsek aslýnda yüz yüze konuþuyor deðiliz demektir
Arkamdan konuþmayacaðýndan eminsem konuþacaklarýmýn hepsini yüzüne konuþurum ve arkandan konuþacaðým bir þey kalmaz
Arkamdan konuþacaðýndan eminsem konuþacaklarýmýn hepsini yüzüne konuþamam ve arkandan konuþacaðým bir þeyler kalýr
Arkandan konuþmayacaðýmdan eminsen konuþacaklarýnýn hepsini yüzüme konuþursun ve arkamdan konuþacaðýn bir þey kalmaz
Arkandan konuþacaðýmdan eminsen konuþacaklarýnýn hepsini yüzüme konuþamazsýn ve arkamdan konuþacaðýn bir þeyler kalýr
Seni arkandan konuþmayacaðýma emin etmemiþsem yüzüme sadece yüzüme söylemeyi doðru bulduklarýný söylersin yüzüme doðruyu söyleyemezsin
Beni arkamdan konuþmayacaðýna emin etmemiþsen yüzüne sadece yüzüne söylemeyi doðru bulduklarýmý söylerim yüzüne doðruyu söyleyemem
Benim senin arkandan konuþmayacaðýma emin deðilsen yüzüme söylediklerin aslýnda arkandan konuþmamý önlemek için seçerek söylediklerindir; asýl söyleyeceklerin deðildir
Senin benim arkamdan konuþmayacaðýna emin deðilsem yüzüne söylediklerim aslýnda arkamdan konuþmaný önlemek için seçerek söylediklerimdir; asýl söyleyeceklerim deðildir
Birbirimizi birbirimizin arkasýndan konuþmayacaðýmýza emin edemediðimiz sürece yüz yüze konuþtuklarýmýzýn hepsi arkadan konuþacaklarýmýzdan ayýkladýklarýmýzdýr Söylediklerimiz asla asýl söyleyeceklerimiz olmaz
Yüz yüze konuþurken asýl konuþacaklarýmýzý arkaya saklýyorsak ve her ikimiz de asýl konuþacaklarýmýzý arkaya sakladýðýmýzdan eminsek aslýnda yüz yüze konuþuyor deðiliz demektir Sözlerimizin hepsi “sözde” sözdür
Asýl konuþacaklarýmýz için birbirimize arkamýzý dönmeyi bekliyorsak yüz yüze konuþmalarýmýzýn hepsi yalandýr Yüz yüze bakýþlarýmýz iki yüzlülüktür
Sözün özü: Gýybet kaçaðý olan her türlü iletiþim delik balona üflemeye benzer Boþ yere nefes tüketiriz Sonunda arkamýzdan konuþulmayacaðýndan emin olmadýðýmýz her türlü yüz yüze konuþma þiþirir þiþirmez bir iðne dokunuþuyla patlatýlacak balona üflemeye benzer Nefes tüketmeye deðmez!