Üye olmak için Üye Formunu doldurmanız yeterlidir.Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.Forum'umuzdan Daha Etkili Yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için SSS linkine bakabilirsiniz .
KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki Biyoloji isimli kategoride bulunan konular listeleniyor.. Biyoloji Ders Anlatımları,Soruları
Biyoloji Ders Anlatımları,Soruları
Mide Mide büyük miktarda yiyeceğin geçici olarak depolandığı bir organ. Rahatlıkla 1.5 litre sıvıyı içinde tutabildiği gibi maksimum 4 litre ...
nce bağırsak İnce Bağırsak: Yağların kimyasal sindirimi burada başlar. İnce bağırsağa gelen pankreas öz suyu ile...
Kalın bağırsak Kalın bağırsak Kalın Bağırsak:Besinler içerisinde kalan su kalın bağırsak...
Omurgalılarda dolaşım sistemi Omurgalılarda dolaşım sistemi Omurgalılar kapalı bir dolaşım sistemleri bulunmasıyla ayırt...
Kalbin görevleri Kalp göğüs boşluğunda diyaframı üstünde ve iki akciğerin arasında hafif sola eğik olarak yerleşmiş koni şeklinde bir organdır....
Kan damarları Kan Damarları Kan damarları dolaşım sisteminin organlarındandır. Görevi kanı vücudun farklı bölümlerine taşımak olan kan...
Kan dolaşımı Kan Dolaşımı Amaç: Kalpteki Kirli kanın akciğere temizlenerek kalbe geri getirilmesidir. İzlediği yol:...
Lenf dolaşımı Lenf Sistemi Lenf Sıvısı Kısaca alyuvar taşımayan kan sıvısı (doku sıvısı) olarak ifade edilir. Alyuvar bulundurmadığından...
Kan basıncı Kan Basıncı Kanın damarlardaki akışını sağlayan asıl etken karıncıkların kasılması ile doğan basınçtır. Bu basınçla kan...
Kanın görevleri Kanın Görevleri Kanın görevleri temel olarak üç grupta toplanabilir: 1. Taşıma görevlerini gerçekleştirme: a.) Sindirilen...
Kanın pıhtılaşması Kanın Pıhtılaşması Herhangi bir nedenle (yaralanma çizik kesilme ) başlayan bir kanamada; kan damarlarından kanın...
Bir hücrelilerde solunum TEK HÜCRELİ CANLILARDA SOLUNUM SİSTEMİ Tek hücrelilerde solunum gazların hücreye giriş-çıkışı hücre yüzeyinden...
Bitkilerde solunum Bitkilerin solunumu da temel olarak insanın ve bütün gelişmiş hayvanların solunumuna benzer. Bu canlılarda da solunumun...
Omurgasızlarda solunum Omurgasızlarda Solunum : Omurgasız canlılarda hemoglobin kan plazmasında bulunur ve oksijen depolar.Çünkü...
Omurgalılarda Solunum : Omurgalılardan balıklarda solunumsolungaçlar yardımı ile yapılır. Balıklarda solungaçlar başın iki yanında yer...
İnsanda solunum sistemi solunum sistemleri solunum organlarıyla dış ortamdan alınıp verilmesine “dış solunum” denir. solunum organlarına...
Soluk alıp verme mekanizması Soluk Alıp Verme Mekanizması Soluk alıp verme mekanizması göğüs boşluğu ve akciğerlerin genişleyip daralmasına...
Bir hücrelilerde boşaltım BİR HÜCRELİLERDE BOŞALTIM Tek hücreli organizmalarda boşaltımı sağlamak amacıyla oluşmuş özel bir yapı veya sistem...
Bitkilerde boşaltım sistemi Bitkilerde boşaltım sistemi BİTKİLERDE BOŞALTIM Bitkilerde özelleşmiş bir boşaltım sistemi...
Omurgasızlarda boşaltım Omurgasızlarda boşaltım OMURGASIZ HAYVANLARDA BOŞALTIM Sünger ve sölenterlerde boşaltım vücut...
Şu anda 1 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 1 Misafir)
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları