KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü Sitesine Hoşgeldiniz.

Türkçe

KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki Türkçe isimli kategoride bulunan konular listeleniyor.. Türkçe Dersi ve İncelikleri...

+ Yeni Bir Konu aç
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu
Toplam 21 adet konudan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar konu gösteriliyor

Forum: Türkçe

Türkçe Dersi ve İncelikleri...

1. Google Arama Şiir Türleri

1. Lirik Şiir * Aşk ayrılık hasret ve özlem gibi konuları duygusal bir dille anlatan şiire lirik şiir denir. * Eski Yunan edebiyatında şairler...

Başlatan DoquSoyLu, 01-27-2012 06:31 PM
    adı, adını, anlatan, aşk, bilgi, bir, birkaç, bozuklukları, dağ, drama, dışında, eski, gibi, gösteren, hasret, ici, için, ile, karşı, örnek, sana, türleri, yunan, Şair
    • Cevaplar: 0
    • Görüntüleme: 96
    01-27-2012 06:31 PM son yazılan Mesajı göster
  2. Google Arama Şiir ve Gelenek

1. Gelenek bir toplumda çok eskilerden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa aktarılan yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar...

Başlatan DoquSoyLu, 01-27-2012 06:14 PM
    ahenk, aruz, ateş, aşk, baharı, bir, daha, devamı, durak, durum, edilen, etmek, farklı, gece, gelir, genel, olan, seni, serbest, tarih, yok, zaman, Şair, şiir, şiirler
    • Görüntüleme: 74
    01-27-2012 06:14 PM son yazılan Mesajı göster
  3. Google Arama Manzume ve Şiir

Dilde biri nazım diğeri nesir olmak üzere iki anlatım biçimi vardır. Nazım ölçülü ve uyaklı anlatım biçimidir. Manzume: Ölçü ve kafiye gözetilerek...

Başlatan DoquSoyLu, 01-27-2012 06:03 PM
    akif, arasındaki, başarılı, biri, daha, ersoy, farklar, göre, iki, ilk, kez, mehmet, olay, olmak, ortaya, Ölçü, Önemli, özellikleri, sana, tevfik, vardır, yok
    • Görüntüleme: 84
    01-27-2012 06:03 PM son yazılan Mesajı göster
  4. Google Arama AKımların edebiyatımıza katkıları

AKIMLARIN EDEBİYATIMIZA KATKILARI (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Öykü ve romanın gelişiminde ise yazın akımları açısından benzeri karmaşıklık...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:20 PM
    altında, ama, bağlı, bir, bunlar, daha, devlet, düşü, ekim, gibi, görünümü, ilk, konu, mehmet, milli, Ömer, sana, sonucu, tarafından, yapı, yolda, yorumları, yöneticileri, yöntemleri, İstanbul
    • Görüntüleme: 58
    12-29-2011 01:20 PM son yazılan Mesajı göster
  5. Google Arama AĞIT TÜRÜ AĞIT TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERi

AĞIT TÜRÜ AĞIT TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ AĞIT NEDİR? (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) * Genellikle bir ölünün ya da acı üzücü bir olayın ardından...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:19 PM
    ardında, ardından, başında, başından, bilgi, bir, daha, eder, hemen, kadı, kadınlar, kendi, kendine, kişinin, konu, olayı, ölen, Özellİklerİ, tiyatro, yarı, yeri
    • Görüntüleme: 75
    12-29-2011 01:19 PM son yazılan Mesajı göster
  6. Google Arama 1940'tan günümüze cumhuriyet dönemi türk edebiyatının genel özellikleri (edebiyat dersi konu anlatım)

1940'TAN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) İkinci Dünya Savaşı sonrasında “insan”...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:18 PM
    başladı, dönemi, dünya, genel, konu, ortaya, özellikleri, Özellİklerİ, roman, sana, savaşı, soru, sorunları, tan, tiyatro, türk, yeni
    • Görüntüleme: 89
    12-29-2011 01:18 PM son yazılan Mesajı göster
  7. Google Arama 1940'tan günümüze cumhuriyet dönemi türk edebiyatında roman ve hikayede sosyal gerçekçiliğin temsilcileri (edebiyat dersi konu anlatım)

1940'TAN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATINDA ROMAN VE HİKAYEDE SOSYAL GERÇEKÇİLİĞİN TEMSİLCİLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Bu...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:17 PM
    aldı, anadolu, bir, cümle, gibi, günleri, günlerin, kader, kara, konu, merhaba, oktay, özlü, parası, roman, selim, tiyatro, turgut, var, verdi, yağmur, yaptı, yeni, İçinde, İlk
    12-29-2011 01:17 PM son yazılan Mesajı göster
  8. Google Arama 1940 öncesi cumhuriyet dönemi türk edebiyatının sanatçıları yazarları ve şairleri (edebiyat dersi konu anlatım)

1940 ÖNCESİ CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ SANATÇILARI YAZARLARI VE ŞAİRLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Ahmet Kutsi Tecer (1901-1967)...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:17 PM
    altında, ama, ben, bey, bilgi, biz, bunu, eder, günü, güzel, huzur, kabul, konu, olarak, parası, sana, sesli, tarihi, tek, temel, türleri, yazdığı, yönleri, şiir, şiirler
    • Görüntüleme: 52
    12-29-2011 01:17 PM son yazılan Mesajı göster
  9. Google Arama 1940 öncesi cumhuriyet dönemi türk edebiyatı genel özellikleri (edebiyat dersi konu anlatım)

1940 ÖNCESİ CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI GENEL ÖZELLİKLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) 1900'den sonra doğan ilk gençlik ve olgunluk...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:16 PM
    ahmet, aklı, anadolu, batı, bilgi, bir, dönemi, etti, genel, getirdi, hatırla, ifade, ilk, kapalı, kaza, kendi, konu, özellikleri, Özellİklerİ, sonra, türk, yahya, yeni, şiirler
    • Görüntüleme: 119
    12-29-2011 01:16 PM son yazılan Mesajı göster
  10. Google Arama 1940 kuşağı ozanları ve edebiyat akımı (edebiyat dersi konu anlatım)

1940 KUŞAĞI OZANLARI VE EDEBİYAT AKIMI (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) "Şüphesiz bu hizmetin aslan payı N. Hikmet’indir. Çünkü yalnızca...

Başlatan zifiriyim, 12-29-2011 01:16 PM
    altında, ama, aslan, aşkı, bir, biri, ceyhun, Çünkü, dünya, düşü, geliş, genç, gibi, kadir, kemal, konu, mehmet, Ömer, serbest, Ülkü, yanlış, yeni, yusuf, yüzde, İlk
    • Görüntüleme: 57
    12-29-2011 01:16 PM son yazılan Mesajı göster
  11. Google Arama Arrow Yan anlam özellikleri yakıştırma anlam (1) (türkçe dersi konu anlatım)

Bir de sözün çoğu kaynağın mecaz anlama dahil ettiği ancak mecaz anlamdan biraz farklı olması yönüyle yan anlam ya da yakıştırma diye de anılan bir...

Başlatan Asi, 08-02-2011 12:51 AM
    anlama, bir, dahil, değildir, ele, farklı, gemi, konu, nedeni, olan, olarak, olmalı, özellik, özellikleri, red, sıkıyor, vardır, verilmesi
    • Görüntüleme: 201
    08-02-2011 12:51 AM son yazılan Mesajı göster
  12. Google Arama Arrow Gerçek anlam temel anlam özellikleri (1) (türkçe dersi konu anlatım)

İlk Anlam = Temel Anlam = Gerçek Anlam Bir sözcük söylendiğinde aklımıza ilk gelen kavrayışımızda ilk uyandırdığı anlamdır. Kısacası...

Başlatan Asi, 08-02-2011 12:49 AM
    ateş, ben, bilgi, cümle, düşü, dışında, gelen, ilişkisi, ilk, kadar, kaza, kesti, konu, korur, müthiş, olan, özellikleri, sabaha, tek, temel, var, yeni, yerde, İlk, zaman
    • Görüntüleme: 97
    08-02-2011 12:49 AM son yazılan Mesajı göster
  13. Google Arama Anlatım Türleri

1-BETİMLEYİCİ ANLATIM Özellikleri: 1.Betimlemeler açıklayıcı ve sanatsal betimleme olmak üzere ikiye ayrılır. 2.kişinin iç dünyasını anlatan...

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:07 AM
    bağlı, bilgiler, bilimsel, bir, bozan, Çanakkale, daha, edilen, etmek, farklı, genel, hakkında, kabul, kişisel, konu, olan, roman, sivas, trafik, yolu, yönleri, İçinde, İstanbul, Şehit, şiir
    • Cevaplar: 1
    • Görüntüleme: 105
    06-30-2011 12:15 AM son yazılan Mesajı göster
  14. Google Arama Sözcükte anlam

A. Anlam Bakımından Sözcükler 1. Gerçek Anlam (Temel Anlam) 2. Yan Anlam 3. Mecaz Anlam 4. Deyim Anlam 5. Terim Anlam 6. Argo Anlam 7. Soyut...

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:06 AM
    bağlantılı, daha, dünya, dışında, eylem, farklı, gece, geldi, gelen, genel, gününde, kara, karadeniz, kat, meslek, olan, sen, sevgi, spor, türkiye, verdi, yanlış, yapıyor, yargı, yeni
    • Görüntüleme: 108
    06-30-2011 12:06 AM son yazılan Mesajı göster
  15. Google Arama Isimler ( adlar )

İSİMLER A. Varlıklara Verilişlerine Göre. 1. Özel İsim 2. Cins İsmi B. Maddelerine Göre İsimler 1. Somut İsim 2. Soyut İsim C. Varlıkların...

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:06 AM
    aile, anadolu, ata, atatürk, ayırmaya, bağlı, baharı, biber, dünya, eğitim, eylem, gelen, kara, kardeşlik, memur, meslek, odası, okul, olacak, olmuştur, orman, sivas, törpüsü, yanlış, İstanbul
    06-30-2011 12:06 AM son yazılan Mesajı göster
  16. Google Arama Kelime (Sözcük) Grupları

KELİME GRUPLARI Kelime Gruplarının Görevleri ve Özellikleri 1. İSİM TAMLAMALARI a. Belirtili İsim Tamlaması b. Belirtisiz İsim Tamlaması c....

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:05 AM
    anlamları, arasındaki, bir, birde, biri, Çocuk, etmek, fark, fotoğraf, gelen, gibi, hareketi, isim, kara, kelime, kelimesi, önce, sen, tarihi, telefon, van, yaprak, yargı, İsim, şiir
    • Görüntüleme: 136
    06-30-2011 12:05 AM son yazılan Mesajı göster
  17. Google Arama Yapı bilgisi - ekler

Türkçe eklemeli (sondan eklemeli) bir dildir. Türkçede değişmez kökler onlardan türetilen gövdeler ve kök ve gövdelere eklenen yapım ve çekim ...

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:04 AM
    aile, baharı, bin, bir, daha, devlet, dönen, dışında, farklı, geldi, haber, okul, olan, olur, Ölü, post, sahiplerini, sevgi, sizi, vurdu, yeni, yolu, yıllarca, İstanbul, zaman
    • Görüntüleme: 122
    06-30-2011 12:04 AM son yazılan Mesajı göster
  18. Google Arama Anlamına Göre Cümle Türleri

İşin oluşun hareketin durumun kılışın yüklemde nasıl anlatıldığına göre cümleler çeşitlere ayrılır. Burada işin yapılıp yapılmadığı durumun varlığı...

Başlatan Asi, 06-30-2011 12:00 AM
    bir, bugü, buldu, cümle, daha, deprem, devam, etti, geldi, gelir, haber, isim, kaset, konu, neden, nereye, neyin, olsun, olur, oyun, razı, sizi, yanlış, yaptıkları, zaman
    • Görüntüleme: 108
    06-30-2011 12:00 AM son yazılan Mesajı göster
  19. Google Arama Anlatım Bozuklukları!...

Anlatim Bozukluklari Her cümle belli bir düşünceyi duyguyu aktarmak için kurulur. Bu cümlenin ifade edeceği anlamı açık ve anlaşılır bir...

Başlatan Asi, 06-29-2011 11:59 PM
    bir, bunu, cümle, Çünkü, daha, dini, dışında, etmek, eylemi, geldi, gelen, git, ile, isim, kadar, maçı, olur, sevgi, takımı, türkiye, yanlış, yargı, yeni, yok, yöneticileri
    • Görüntüleme: 113
    06-29-2011 11:59 PM son yazılan Mesajı göster
  20. Google Arama Türkçemizin EN'leri..

Türkçemizin En leri En uzun kelime: muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilecekleri mizdenmişsinizcesine (70) En uzun kelime için açıklama:...

Başlatan Asi, 06-29-2011 11:59 PM
    açıklama, aile, arda, bir, birde, biri, cümle, düşü, emekli, eylemi, farklı, hakan, harf, hasta, ilk, kası, kaza, kez, konusu, müdürü, olan, son, telefon, yok, İlgili
    • Görüntüleme: 79
    06-29-2011 11:59 PM son yazılan Mesajı göster

+ Yeni Bir Konu aç
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 1 2 SonuncuSonuncu

Forum Bilgi ve Seçenekleri

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcı Listesi :

Şu anda 1 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 1 Misafir)

Konu gösterimi

Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.

Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.

Konu Sıralaması..

Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.

İkonlar Ve Anlamları

Yeni Mesaj Var
Yeni Mesaj Var
Yeni Mesaj Yok
Yeni Mesaj Yok
En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan.
Hit Konuya Yeni Mesaj Yazılmış
En az 15 kez Cevaplanan , yada 150  kez Okunan.
Hit Konuya Yeni Mesaj Yazılmamış
Konu Kapatılmıştır
Konu Kapatılmıştır
Konuda Size ait Mesaj var
Bu Konuya Siz Mesaj Yazmışsınız