Üye olmak için Üye Formunu doldurmanız yeterlidir.Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.Forum'umuzdan Daha Etkili Yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için SSS linkine bakabilirsiniz .
KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki Türkçe isimli kategoride bulunan konular listeleniyor.. Türkçe Dersi ve İncelikleri...
Türkçe Dersi ve İncelikleri...
1. Lirik Şiir * Aşk ayrılık hasret ve özlem gibi konuları duygusal bir dille anlatan şiire lirik şiir denir. * Eski Yunan edebiyatında şairler...
1. Gelenek bir toplumda çok eskilerden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa aktarılan yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar...
Dilde biri nazım diğeri nesir olmak üzere iki anlatım biçimi vardır. Nazım ölçülü ve uyaklı anlatım biçimidir. Manzume: Ölçü ve kafiye gözetilerek...
AKIMLARIN EDEBİYATIMIZA KATKILARI (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Öykü ve romanın gelişiminde ise yazın akımları açısından benzeri karmaşıklık...
AĞIT TÜRÜ AĞIT TÜRÜNÜN ÖZELLİKLERİ AĞIT NEDİR? (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) * Genellikle bir ölünün ya da acı üzücü bir olayın ardından...
1940'TAN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ GENEL ÖZELLİKLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) İkinci Dünya Savaşı sonrasında “insan”...
1940'TAN GÜNÜMÜZE CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATINDA ROMAN VE HİKAYEDE SOSYAL GERÇEKÇİLİĞİN TEMSİLCİLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Bu...
1940 ÖNCESİ CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATININ SANATÇILARI YAZARLARI VE ŞAİRLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) Ahmet Kutsi Tecer (1901-1967)...
1940 ÖNCESİ CUMHURİYET DÖNEMİ TÜRK EDEBİYATI GENEL ÖZELLİKLERİ (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) 1900'den sonra doğan ilk gençlik ve olgunluk...
1940 KUŞAĞI OZANLARI VE EDEBİYAT AKIMI (EDEBİYAT DERSİ KONU ANLATIM) "Şüphesiz bu hizmetin aslan payı N. Hikmet’indir. Çünkü yalnızca...
Bir de sözün çoğu kaynağın mecaz anlama dahil ettiği ancak mecaz anlamdan biraz farklı olması yönüyle yan anlam ya da yakıştırma diye de anılan bir...
İlk Anlam = Temel Anlam = Gerçek Anlam Bir sözcük söylendiğinde aklımıza ilk gelen kavrayışımızda ilk uyandırdığı anlamdır. Kısacası...
1-BETİMLEYİCİ ANLATIM Özellikleri: 1.Betimlemeler açıklayıcı ve sanatsal betimleme olmak üzere ikiye ayrılır. 2.kişinin iç dünyasını anlatan...
A. Anlam Bakımından Sözcükler 1. Gerçek Anlam (Temel Anlam) 2. Yan Anlam 3. Mecaz Anlam 4. Deyim Anlam 5. Terim Anlam 6. Argo Anlam 7. Soyut...
İSİMLER A. Varlıklara Verilişlerine Göre. 1. Özel İsim 2. Cins İsmi B. Maddelerine Göre İsimler 1. Somut İsim 2. Soyut İsim C. Varlıkların...
KELİME GRUPLARI Kelime Gruplarının Görevleri ve Özellikleri 1. İSİM TAMLAMALARI a. Belirtili İsim Tamlaması b. Belirtisiz İsim Tamlaması c....
Türkçe eklemeli (sondan eklemeli) bir dildir. Türkçede değişmez kökler onlardan türetilen gövdeler ve kök ve gövdelere eklenen yapım ve çekim ...
İşin oluşun hareketin durumun kılışın yüklemde nasıl anlatıldığına göre cümleler çeşitlere ayrılır. Burada işin yapılıp yapılmadığı durumun varlığı...
Anlatim Bozukluklari Her cümle belli bir düşünceyi duyguyu aktarmak için kurulur. Bu cümlenin ifade edeceği anlamı açık ve anlaşılır bir...
Türkçemizin En leri En uzun kelime: muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilecekleri mizdenmişsinizcesine (70) En uzun kelime için açıklama:...
Şu anda 1 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 1 Misafir)
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları