Üye olmak için Üye Formunu doldurmanız yeterlidir.Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.Forum'umuzdan Daha Etkili Yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için SSS linkine bakabilirsiniz .
KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki Ülkeler Coğrafyası isimli kategoride bulunan konular listeleniyor.. Dünya ülkeleri
Dünya ülkeleri
Türkiye Cumhuriyeti Resmi dil: Türkçe Başkent: Ankara Yönetim Şekli: Cumhuriyet Yönetim biçimi: Parlamenter Demokrasi Kurucu: Mustafa...
Başkent Honiara En Büyük Şehir Honiara Resmi Dil İngilizce Yönetim Monarşi - Kraliçe II. Elizabeth - Devlet Başkanı Nathaniel Waena -...
Ülke önceleri “Baharat Ülkesi” olarak biliniyordu. Bölgeye ilk olarak 750 yılında Galyalıların geldiği tahmin edilmektedir. Onuncu yüzyılda...
Sovyetler Birliği olarak da bilinen SSCB dünyanın en büyük ülkesidir. 22.403.000 km2'lik yüzölçümüyle dünya top*raklarının yaklaşık yedide birini...
Konum: Güney Asya'da Hint Okyanusunda ada Hindistan'ın güneyinde yer alır. Coğrafi konumu: 7 00 Kuzey enlemi 81 00 Doğu boylamı Haritadaki konumu:...
Sudan (Sudan Cumhuriyeti) Afrika'nın en geniş ülkesi. Başkenti Hartum'dur. Bir Doğu Afrika ülkesi olan Sudan kuzeyden Mısır kuzeydoğudan Kızıldeniz...
Coğrafî Verileri Güney Amerika'nın kuzeyi Kuzey Atlas Okyanusu kıyısında Fransız Guyanası ile Guyana arasında yer alır. Konum: Güney Amerika'nın...
Son günlerde sözde "Ortadogu barisi (!)" süreciyle ilgili olarak Suriye sIk sIk gündeme gelmektedir. Suriye-Israil yakinlasmasindan Dünya Gündemi...
Suudi Arabistan Islam'in kutsal beldelerini ve dogus topraklarini yönetimi altinda tutan bir devlet oldugundan bütün dünya Müslümanlarinin ...
Swaziland Güney Afrika'da Güney Afrika Cumhuriyeti ile Mozambik arasında yer alan küçük bir ülkedir. Bir krallık olan ülkenin ismi bir Bantu...
Şili Arjantin'in batısında And dağları ile Pasifik Okyanusu arasında kalan kuzeyden güneye 4300 km boyunca uzanan bir Güney Amerika ülkesidir....
Sovyetlerden ayrılan bir Asya ülkesi. Taciklerin kökeni diğer dört Orta Asya devletinden farklı olarak Türk değil Fars (İran) asıllıdır. Tacikçe...
Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti (Svahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania) Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin...
Coğrafi Verileri Konum: Güneydoğu Asya Andaman Denizi Ve Tayland Körfezi Kıyısında Burma'nın güneydoğusunda yer alır. Coğrafi Konumu: 15 00 Kuzey...
17. yüzyıl başlarında büyük ölçüde Çinli göçü olmuştur. 1620'li yıllarda ada Felemenklerin (Hollandalıların) kontrolü altında kalmıştır. 1895'ten...
Coğrafya Coğrafi konumu: 8 00 Kuzey enlemi 1 10 Batı boylamı Haritadaki konumu: Afrika Yüzölçümü: 56785 km² Sınırları: toplam: 1647 km Sınır...
Tokelau Büyük Okyanusda Yeni Zelanda'ya bağımlı bir ada ülkesidir. Birçok küçük Okyanusya ülkesi gibi mercan adalardan oluşur. * Tam Adı:...
Konum: Okyanusya'da Güney Büyük Okyanusunda takımadalar. Coğrafi konumu: 20 00 Güney enlemi 175 00 Batı boylamı Haritadaki konumu: Okyanusya...
Trinidad ve Tobago Karayipler'de yer alan Trinidad ve Tobago adlı iki farklı adadan oluşan bir ülkedir. Ülkenin para birimi "Trinidad ve Tobago...
erek Akdeniz ve Kuzey Afrika hakimiyeti ve gerekse Avrupa’nın Afrika ile olan münasebetleri bakımından büyük bir stratejik öneme sahiptir. Tunus’un...
Şu anda 1 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 1 Misafir)
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları