Üye olmak için Üye Formunu doldurmanız yeterlidir.Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.Forum'umuzdan Daha Etkili Yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için SSS linkine bakabilirsiniz .
KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki İlköğretim Dersleri isimli kategoride bulunan konular listeleniyor..
VİDEO DERSLER İÇERİĞİ
İlköğretim 3. sınıf Yaprak Testleri Uzun süren bir çalışmanın ürünü. Piyasadaki tüm yaprak testler yüksek çözünürlükte taranarak elde edilmiş bir...
Fen ve Teknoloji Dersi Animasyon Odası (920) Adet İlköğretim Fen ve Teknoloji dersi ve SBS için yararlı animasyonlar ...
* Belli bir sene sonra herkesin yaşı aynı miktarda artar. * İki kişinin yaşları toplamı t yıl sonra 2t artar. * ...
A. TANIM a ve b tam sayı b ¹ 0 olmak üzere şeklinde ifade edilen sayılara rasyonel sayı veya kesir denir. B. KESİR ÇEŞİTLERİ 1. Basit...
Örnek 1 Ahmet parasının ini harcadığında geriye 80 000 lirası kalıyor. Ahmet’in başlangıçta kaç lirası vardı? A) 120 000 B)...
F : Faiz miktarı A : Anapara (Kapital sermaye) n : Faiz yüzdesi (Faiz fiyatı) t : Zaman olmak üzere;
BÖLME A B C K birer doğal sayı ve B ¹ 0 olmak üzere bölme işleminde * A ya bölünen B ye bölen C ye bölüm K ya kalan...
ÖZDEŞLİKLER ve ÇARPANLARA AYIRMA ( I ) Tanım : Sabit olmayan birden fazla polinom un çarpımı biçimin de yazılamayan polinomlara...
Ebob - Ekok AR OBEB ve OKEK ASAL SAYILAR
TEMEL KAVRAMLAR A. SAYI 1. Rakam Sayıları yazmaya yarayan sembollere rakam denir.
DENKLEM ÇÖZME BİRİNCİ DERECEDEN BİR BİLİNMEYENLİ DENKLEMLER A. TANIM a ve b gerçel (reel) sayılar ve a ¹ 0 olmak üzere
Mutlak Değer Tanım sayı doğrusu üzerinde x sayısının sıfıra olan uzaklığına x in mutlak değeri denir ve │x│ ile gösterilir.
A. TANIM A ¹ Æ ve B ¹ Æ olmak üzere A dan B ye bir b bağıntısı verilmiş olsun. A nın her elemanı B nin elemanlarıyla en az bir kez ve en çok bir...
3 x 3 x 3 x 3 x 3 ifadesini kısaca 35 şeklinde yazabiliriz. 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 35 tir. 35 sayısı üç üssü beş veya üçün beşinci kuvveti...
GENEL : Arazi veya harita üzerindeki bir noktanın kabul edilen bir başlangıç sistemine göre yerini bulmak için haritalara çizilen çizgilere...
Yüzde Hasaplamaları Yüzde Kavramı 100 kişinin katıldığı bir sınavda 57 kişi başarılı olmuştur. Bu sınavdaki başarı oranını bulalım: ...
Logaritma'nın Tarihsel Gelişimi Üslü olarak verilen bazı ifadelerin gerçek değerlerini doğrudan doğruya bulmak matematik yönünden yapılması zor...
1622 Blaise Pascal babasının vergi hesaplarında kullanması için bir toplama makinesi icat etti. 1821 Charles Babbage karmaşık matematiksel...
A Açı : Başlangıç noktaları aynı olan iki ışının birleşimine açı denir.
Şu anda 3 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 3 Misafir)
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları