Üye olmak için Üye Formunu doldurmanız yeterlidir.Üye olduysanız ve şifrenizi kaybettiyseniz Şifremi Kaybettim adresini kullanabilir , Yada Daha Farklı Sorunlar İçin Site Yetkilisi ile İletişime Geçebilirsiniz.Forum'umuzdan Daha Etkili Yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Site kullanımı hakkında detaylı bilgi için SSS linkine bakabilirsiniz .
KumsalChat Forum Sanalın Gerçek Yüzü sitesindeki OPERA - DANS isimli kategoride bulunan konular listeleniyor..
Bilindigi gibi balenin birincil görevi ya bir öykü anlatmak bir bakis açisini ortaya koymak ya da bir duyguyu veya ruhsal durumu ifade etmektir. Bu...
<LI id=post_233555 class="postbitlegacy postbitim postcontainer"> <LI id=post_233954 class="postbitlegacy postbitim postcontainer">Türkiye’de...
Rusya baleyi büyük bir sanat yapmayı başarmıştır. Çünkü kendine has bale ekolüne sahip ender bale okullarından biri olan St.Petersburg Bale Tiyatrosu...
Bale Rönesans saray gösterilerinden ve bunları izleyen Fransız ballet de cour’undan gelişti. Genellikle ilkçağ teması üzerinde müzik eşliğinde şiir...
BALE TARİHİ Bale Nedir? Bale kuralları belli akademik dans (danse d’école) tekniğinin başka sanatsal öğelerle de birleştirilerek bir sahne...
Kadıköy Süreyya Opera Binası
Belli bir kalıp içinde orkestra eşliğinde söz ve müziğin birleşimidir. Opera kantata ve orotoryoda aryanın yeri çok önemlidir. Söylem ve biçim...
Floransa’da bulunan kendilerine Camerala diyen bir grup aydın (şair-besteci-şarkıcı-çalgıcılardan oluşan) Rönesans’ın da etkisiyle Eski Yunan’daki...
Opera Nedir Geçmişte opera sözcüğü İtalyanca'da Eser anlamına geliyor.Daha önce yapılan müzikli oyunlarda olduğu gibi operada müzik oyuna sonradan...
Opera-Bale... Opera genellikle tarihi veya mitolojik konulu bir drama eşliğinde ortaya konan müzikal ve teatral formda bir sahne eseridir....
OPERA TARİHİ 16.yüzyıl başlarında İtalya'da "Opera" adını taşıyan müzikli bir drama sanatı görülmemektedir.Bununla birlikte ilk önce Ferrara...
Karanlıkta Dans Sinema jeff: - görmüyorsun değil mi? selma: - geçmişimi gördüm geleceğimi görüyorum.. - görülecek ne var ki?
Dansöz (fransızca: danseuse = Bayan dansçı) Türkçe'de oryantal dans (göbek dansı) yapan bayanlar için kullanılan ad. Asıl Türkçe adı Çengi artık...
Oryantal dans veya göbek dansı (Arapça: رقص شرقي raks şarkî doğunun dansı ya da رقص بلدي raks baladî halk dansı) geleneksel bir Ortadoğu dansı....
Vals "dansların kralı" olarak da adlandırılan bir dans türüdür. En belirgin özelliği çiftlerin birbirine sıkıca tutunup bir nokta çevresinde...
Tango gerek Arjantin’in çeşitli bölgelerinde gerekse dünyanın çeşitli ülkelerinde farklı olarak biçimlenmiş ve ortaya az çok farklı stiller ortaya...
Tango Buenos Aires Arjantin ve Montevideo Uruguay kökenli bir dans ve müzik türüdür. Dansla beraber gelişen müzik tarzı da aynı adla anılmaktadır....
Tıpkı tek bir dilin lehçeleri gibi salsanın da dünyanın farklı bölgelerinde farklı olarak uygulanan stilleri vardır. Her stil salsa müziğini farklı...
Bu dans müziğinin New York’ta 1940’lı yıllarda ortaya çıkışında Kübalı göçmen Machito’nun (Frank Grillo) ve daha sonra 1960’lı yıllardaki...
Afrika Avrupa ve Amerika kültürlerinin alaşımı olarak tam anlamıyla 1930’lu ve 1940’lı yıllarda Küba’da geliştiği sanılan salsanın kökeni esas...
Şu anda 1 kullanıcı bu foruma gözatıyor. (0 Kayıtlı üye & 1 Misafir)
Use this control to limit the display of threads to those newer than the specified time frame.
Allows you to choose the data by which the thread list will be sorted.
Konu Sıralaması..
Note: when sorting by date, 'descending order' will show the newest results first.
Forum Kuralları